bollywood_talk
event-talk

Audience – Talk

TALK – Audience

Wat Bollywood doet met Hindoestanen I – II

 

sun 9 Oct | 14:00 – 14:45 | studio B, Filmhuis Den Haag

Hindostanen hebben in de loop der jaren Bollywood flink nagebootst. De tragische, ellenlange films met veel dans en gehuil hebben enorm veel invloed gehad, stelde de overleden publicist en Bollywood-kenner Anil Ramdas. Hij ging nog verder: “Bollywood heeft het culturele leven van de Hindostanen gevormd”.

In hoeverre en op welke wijze kan de onafhankelijke film, niet primair gemotiveerd door economische belangen, in de toekomst invloed uitoefenen op het culturele leven van de Hindostanen. Ramdas voorspelde immers dat de makers van door economische belangen gemotiveerde films zo slim zijn, dat ze zullen weten hoe ze de harten van iedere nieuwe generatie zullen winnen. “Op de één of andere manier is het ze altijd gelukt.” Of deze ontwikkeling positief of negatief is, kon Ramdas niet zeggen. “Daar heb ik geen idee van. Je kunt van zulke dingen nooit zeggen of het positief of negatief is, want je hebt geen idee hoe Hindostanen zouden zijn als er geen Hindoestaanse films (Bollywood) zouden zijn.”

Presentatie: Sharma Soerjoesing-Chin A Foeng (Samensteller en Presentator Nieuws Omroep West)
Gasten (o.v.): Kries Bandhoe, directeur AmorFM; Jaswina Bihari-Elahi, docent en onderzoeker De Haagse HogeschoolRuben Gowricharn, bijzonder hoogleraar Hindostaanse Diasporastudies aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam; Tanja Jadnanansing, programma manager strategie Albeda College; Shantie Singh is publiciste, schrijfster en Rotterdamse schrijfnomade; Sanderien Verstappen is docent aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van het boek ‘Jong in Dollywood, Hindostaanse Jongeren en Indiase films’.

Related

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *