FilmIndia Blog

Dit zijn de Indian Film Freaks

Alex Blanco (Kaptuur.Amsterdam)

De redactie van het Indian Film Freaks blog is een bonte verzameling. Lees waarom zij geïnteresseerd zijn in het Indian Film Festival The Hague.

(Kaptuur.Amsterdam)

Films Freaks in actie. Foto: Alex Blanco

Gülhan Demirci
Gülhan groeide op met Bollywoodfilms die ze samen met haar zusjes op de bank zag en waarvan ze vervolgens de dansjes na deden. Nu is ze politicoloog en schrijvend freelancejournalist met een focus op politiek-maatschappelijke onderwerpen. De liefde voor de film is gebleven en werkte ze onder meer voor Film Festival Rotterdam.

Roxane Schreiber
Tijdens haar studie filmwetenschappen bleef de Indiase cinema relatief onderbelicht. Ondanks dat er meer en meer Indiase films opduiken in bioscopen en filmfestivals, blijft het toch opvallend weinig voor zo een grote interessante industrie. Haar nieuwsgierigheid naar deze cinema deed haar besluiten om bij te dragen aan dit blog.

Hamide Dogan
Hamide studeerde Turkse Taal en Letterkunde in Leiden. Nu vertaalt ze Turkse literatuur naar het Nederlands en is ze fanatiek filmliefhebber. Als kind keken ze thuis regelmatig naar Bollywood films, later ontdekte ze ook de Indiase arthouse films.

Venita Riana Baldew
Drie jaar geleden voerde Venita haar afstudeeronderzoek bij het Indian Film Festival The Hague. Sindsdien helpt ze elk jaar mee als vrijwilliger. Zelf is ze Hindoestaanse en vindt ze het een eer om meer te kunnen vertellen over haar cultuur en dan met name de filmcultuur.

Abigail Prade
Haar eerste echte ontmoe tingmet de Indiase filmcultuur was aan de filmacademie, waar ze meewerkte aan de productie van een Indiase klasgenoot. Ze filmden in Patna en in Bangalore. Tijdens het festival hoopt ze nog meer facetten van de Indiase cinema te leren kennen.

Charla Manohar
Charla is van jongs af aan al een ontzettend grote filmliefhebber. Films kijken en erover schrijven haar grote passie. Ze houdt van films in alle talen, maar Indiase films liggen haar na aan het hart. Daarom runt ze haar eigen Bollywood Blog (Bollywood.blog.nl) en is ze werkzaam als Benelux verslaggever voor het internationale magazine Bollyspice.com.

 

Related

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *