education

In samenwerking met partners is sinds 2013 een kleine filmcollectie van 3 films opgebouwd voor educatiedoeleinden. Het zijn films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Voor iedere film is gratis lesmateriaal beschikbaar.
Deze films kunt u inzetten voor schoolvoorstellingen: in de bioscoop, in een theater, bij u in de buurt of in de klas.
Boekingsinformatie voor locaties/bioscopen/theaters of het vertonen van de films in de klas? Neem dan contact op met ons via education@indianffth.nl .

Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare films.

Dhanak

Pari is dol op de filmster Shah Rukh Khan. Elke dag vertelt ze haar blinde broertje Chotu een romantisch verhaal met haar grote held in de hoofdrol. Chotu voelt echter meer voor films met stoere vechtersbazen en droomt ervan om, net zoals vroeger, ooit weer zo’n film te kunnen zien.

The World of Goopi and Bagha

De Wereld van Goopi en Bagha is een film vol magie, muziek, avontuur en vriendschap. Deze animatiefilm is gebaseerd op een klassieker – een in India door zowel jong als oud geliefd verhaal. De film vertelt het sprookjesachtige en kleurrijke verhaal van Goopi en Bagha, twee muzikanten die speciale toverkrachten krijgen van een geestenkoning.

I am Kalam

I AM KALAM is een inspirerend verhaal over een ambitieuze jongen die een onmogelijke droom wil verwezenlijken. Een ode aan de wilskracht, gedraaid in het fotogenieke Rajasthan. De kleurenpracht spat van het scherm in deze meeslepende, levenslustige film.