news

Indian Film Freaks gezocht!

Domein-voor-de-Kunstkritiek_header

DO IT YOURSELF DAY

Indian Film Freaks gezocht

Wil je diep in India en haar onafhankelijke filmcultuur duiken, woorden vinden om over cinema te schrijven, filmtitels op het festival zien en filmmakers ontmoeten? Meld je dan nu aan voor het schrijversproject Indian Film Freaks. Georganiseerd door Domein voor Kunstkritiek i.s.m. Indian Film Festival The Hague.

Deze editie starten het Indian Film Festival The Hague en haar journalistieke partner Domein voor Kunstkritiek met een schrijfproject. We zoeken ervaren en aanstormende journalisten, schrijvers en denkers die voorafgaand en tijdens het festival voor de festivalwebsite willen schrijven over de filmmakers en hun films, om een serie interviews en achtergrondartikelen te maken. Ons gezamenlijk doel is met dit schrijfproject een nieuwe generatie journalisten, schrijvers en denkers kennis te laten maken met de onafhankelijke Indiase cinema, om na deze introductie-editie in de toekomst samen een verdiepende en enthousiasmerende blog te maken, de FilmIndia.

In editie 2016 richten we ons allereerst op de ontmoeting met Indiase filmmakers en wat hen drijft om te maken. Om een grondige bodem te leggen van waaruit we deze makers gaan interviewen, organiseert het festival voor de deelnemers een avondcursus Inleiding Indiase cultuur & cinema, waarin we leren over het land, de regionen en de diversiteit aan culturen en filmstijlen. Voorafgaand en tijdens het festival bekijken we de filmtitels en spreken met de filmmakers, live en online. Het Domein voor Kunstkritiek stelt een team samen bestaande uit een hoofdredacteur, interviewbegeleider en blogcoördinator die de deelnemers schrijftips bieden en van feedback op de gemaakte artikelen voorzien.

Aan deelname aan dit schrijfproject zijn geen kosten verbonden. Naast de introductiecursus en professionele schrijfbegeleiding krijg je een Indian Film Freak pas waarmee je gratis toegang tot de filmtitels van het festival krijgt. We vragen deelnemers aan deze introductie-editie een toezegging te doen de mee te werken aan de FilmIndia blog.

Wil je meedoen? Meld je aan vóór 22 augustus door je CV en 1 á 2 van je artikelen/essays/stukken te sturen naar projectcoördinator Dirk Verhoeven, info@dirkverhoeven.com.


Over het Domein voor Kunstkritiek
Domein voor Kunstkritiek zet zich sinds 2004 in voor een kritiek van de toekomst. We staan voor het herijken en verrijken van de onafhankelijk reflectie op kunst. We zien onszelf als de aanjager binnen de netwerken van media, opleidingen en culturele instellingen die zich op vernieuwende wijze inzetten voor een betekenisvol en breed gevoerd gesprek over kunst. We bieden denkers en schrijvers de kans hun talenten te exploreren. Ons werkterrein omvat alle mogelijke kunstdisciplines, zowel dans, theater, muziek als de beeldende kunst, film, architectuur en literatuur.

Projectcoördinator Dirk Verhoeven organiseerde eerder vier succesvolle edities van de Masterclass Film & Leven, waarin filmcriticus Gawie Keyser (De Groene, Human) zich met de deelnemers buigt over de vragen ‘Waarom gaan we eigenlijk naar de bioscoop? Wat doet film met ons leven?’. Partners: Cineville, EYE Filmmuseum, Louis Hartlooper Complex, De Groene Amsterdammer.
www.domeinvoorkunstkritiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *